Modern zaman insanını tutsak eden "kuşku"nun merkeze alındığı İsa'nın Guncesinde Melih Cevdet Anday bireyin yalnız kalışını anlatıyor.
Bir tur sanrıya donuşen kuşku, endişe, gozetlenme korkusunun yarattığı bu yalnızlık; giderilebilir, dindirilebilir bir şey de değildir.
Melih Cevdet Anday'ın nefis Turkcesiyle...
Kurşunda bir oyun oynanıyordu, ben bunun dışındaydım, ama bir yandan da tumumuzun ağır bir uyumsuzluk ipinde bulunduğumuz duygusunu canlı olarak yaşıyordum. Bu duygu bir aldanma değildi kuşkusuz; hatta seslerin kesilmesi de bunun sonucuydu bence. Pamuk ipliği ile bağlı gibiydik birbirimize. İlişkilerimizin duzenini sağlayan kalıplarımıza bir giriyor, bir cıkıyorduk. Hem tek başımızaydık, hem bir aradaydık. Zaman denilen şeyin beş paralık değeri kalmıyordu. Yıldızlar gibi, birbirimizden habersiz donuyorduk. Ses duvarını aşıp saltık bir sessizliğe gomulmuştuk. Artık hicbir şeyin anlamı yoktu.
Sayfa Sayısı: 230
Baskı Yılı: 2013
Dili: Turkce
Yayınevi: Everest Yayınları
Kitap Adı: İsa'nın Guncesi Yazar: Melih Cevdet Anday Yayınevi: Everest Yayınları İlk Baskı Yılı: 2013 Dil: Turkce Barkod: 9786051416106