Okur-kişi, sen kim olursan ol, şu anda burada seninle yuz yuze olmak, gozlerimi gozlerine dikmek, ellerini sıkmak ve sana alcak sesle: "Yaşadığına inanıyor musun? Gercekten, derinlemesine, yoğun yaşadığına? Bu hayatın sana, gencliğin ateşli gecelerinde belki hayalini kurduğun kadar guzel ve buyuk gorunuyor mu?' demek isterdim.

Ve daha da alcak sesle, yavaşca, sana sormak isterdim: Gencliğin var mıydı? Derinliklerinde, kanında bir şeylerin mayalandığını, kaynadığını, kıpırdandığını, heyecanlandığını; dışarı cıkmak, taşmak, dunyayı bir alev golu misali sular altında bırakmak istediğini icinde hissettin mi? Birkac saatlik heyecandan, zalim bir gunbatımından, bir şairin dizelerinden sonra sen hissettin mi; şahsen sen kendinin ilk kişi, hayatın kaşifi, dunyanın kaşifi olduğunu hic hissettin mi? Ve bu yaşam sana zavallı, bu dunya sana kucuk gorunmedi mi? Yaşam aşkına olumu arzulamadın mı? Uzak gokyuzunun onunde Buyuk İskender'in hırsını tatmadın mı?

Oyleyse bana aşık olunmasını sağlayabilecek ne var benim icimde?

Baskı Yılı: 2012

Dili: Turkce
Yayınevi: Monokl
Kitap Adı: Duşsel Koncerto Cilt 1 Yazar: Giovanni Papini Cevirmen: Sinem Carnabuci Yayınevi: Monokl İlk Baskı Yılı: 2012 Dil: Turkce Barkod: 9786056285097