“Kimi zaman beni alaya alarak şoyle derler: Sevinc, ıstırap, ofke, nefret haykırışları olmayan bir dunya mı istiyorsun? Evet, tam olarak isteğim budur, diye yanıtlıyorum. Artık tum gezegende, bağırmak, ozellikle de acı haykırışlar icin bir neden olmasın istiyorum. Alcak sesleri, ince heyecanları, zarif serzenişleri seviyorum.”
Tesadufi Buluşlar, aralarında tum dunyada cok okunan Benim Olağanustu Akıllı Arkadaşım’ın da bulunduğu bircok romanın yazarı Elena Ferrante’nin bir yıl boyunca The Guardian icin kaleme aldığı yazılardan oluşuyor. Uzun bir sohbeti andıran bu yazılar ilk aşktan iklim krizine, kadınlar arasındaki duşmanlıktan romanların filme uyarlanmasına kadar geniş bir cerceveye sahip.
“Roman yazarı rolumun icinde kalarak yazdım ve gercekten yureğimde onemli yeri olan sorunlarla yuzleştim, eğer arzum ve zamanım olursa bu konuları roman biciminde geliştirmek isterim,” diye son veriyor Ferrante bu farklı yazarlık seruvenine. Yani bu metinlerde tum dunyada cok sevilen ve New York Times’ın “gunumuzun en buyuk yazarlarından” diye nitelediği bir yazarın duşuncelerini, zihnini en fazla meşgul eden konuları ve olası romanlarının tohumlarını buluyoruz.
Ferrante okurlarının ve deneme severlerin cok keyif alacakları bu yazıları Andrea Ucini’nin zek dolu, esprili illustrasyonlarının ve Ferrante’nin onsozunun yer aldığı ozel bir baskıyla sunuyoruz.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Tesadufi Buluşlar Yazar: Elena Ferrante Yayınevi: Everest Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786051854267