"Kimsenin birbirine acımadığı, herkesin kolayca birbirinden nefret ettiği, birinin otekine yardım etmeyi aklından dahi gecirmediği soğuk ve umutsuz bir dunya'da yaşıyoruz. Yalnızlıktan korktuğumuz ama surekli yalnız kalmaya calıştığımız, yalnızlığımızın yetmediği ve bitmediği bir cağdayız.
(...)
Galeano'dan ilham alırsam; birlikte kurtulmak icin ve yeniden buluşabilmeyi umit ettiğim icin yazıyorum. Kederlerimi, ic sıkıntılarımı ve başkalarında da fark ettiğim acıları anlatmak icin yazıyorum. Kendime acı vereni acıklamak, icimde buyuyen sevinci ve coşkuyu da hemen paylaşmak icin yazıyorum.
(...)
Sokaktan duyduğum cumleleri 'cesaret ve kehanetle bezeyip yeniden asıl sahiplerine gonderdiğimde' onlardan gelecek işaretin merakıyla yazıyorum." Ercan Kesal "kendi kendimizle derdimizin" sır kÂtipliğini yapıyor. Peri Gazozu kitabının izinde, insan halleri uzerine sohbet ediyor okuruyla. AhlÂkın "utanmayı bilmek" demek olduğunu bilerek, "cocuk aklının" safiyetini severek, ruyalarını kalbine sorarak… Olum, zulum, acı, kotuluk uzerine… Direnmek, insan onuru, devrimci inat uzerine… "Adamı adam eden analar" uzerine… İyilik, guzellik, cocuklar, insanlık ve sinema uzerine yazılar. Kederli ve yine de umitli.
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 292
Baskı Yılı: 2016
Dili: Turkce
Yayınevi: İletişim Yayıncılık
Kitap Adı: Cin Aynası Yazar: Ercan Kesal Yayınevi: İletişim Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9789750520358