Dibi bilirim, diyor. En buyuk kokumden bilirim onu: Seni korkutur. Ben korkmam oradan: ben oraya gittim. Deniz mi icimde işittiğin, Onun doyumsuzlukları mı? Yoksa hicbir şeyin sesi mi, şu senin deliliğin hani. Bir golgedir aşk. Nasıl da yalan soyler ağlarsın ardından, Dinle: bu onun toynakları: alıp başını gitti, at gibi.
Yetişkin yaşamının buyuk kısmını depresyon halinde geciren Sylvia Plath 1963'te 32 yaşındayken kendi eliyle hayatına son verdiğinde arkasında ozgun şiirlerini bırakmıştı. Depresif ruh hali hemen hemen butun şiirlerine yansıyan Plath'ın olumunden sonra 1965 yılında yayımlanan Ariel'deki şiirleri onun şair olarak ununu sağlayan calışmaları oldu. Bu kitapta Ariel'le birlikte yine olumunden sonra eşi şair Ted Hughes'un secerek yayımladığı şiirler de yer almaktadır. Şairin olumunden once yazdığı son şiiri olan "Uc" da bu kitaptaki son şiirdir.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Ariel ve Secme Şiirler Yazar: Sylvia Plath Cevirmen: Yusuf Eradam Yayınevi: Kırmızı Kedi İlk Baskı Yılı: 2014 Baskı Sayısı: 4. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786054927968