İtalyan dostum, onu izleyen bakışlarımı ve sessizliğimi gorunce sozlerine devam etti: Hayata devam etmek Âşık olmak anlamına gelir. Benim yaşımda bir adam başka neyden heyecan duyabilir ki? Yaşamak hissetmektir ve hissetmek sadece aşk ile mumkun olabilir. Bir kadının ruhunda saklı milyonlarca duygu vardır ve ben bu duyguları keşfetmeyi seviyorum. Her gun Muzeyyen Hanım'da yeni huylar goruyorum, bunları keşfetmek beni hem şaşırtıyor hem de ayakta tutuyor... Hayatımızı betimleyecek tek bir an vardır; o anı bulabilenler hayatı yaşamış sayılırlar... Yaşadığımız hicbir deneyimin tesaduf eseri olmadığının farkına vardığımızda, hayatın anlamını kavramaya başlarız... Adil Yıldırım bu defa spirituel bir roman ile okuyucularını selamlıyor. Dort kitaptan oluşan serinin ilk romanı 'Zamanın Sessiz Ruhu', altmış beş yaşındaki bir İtalyan bankacının, Roma'da tanıştığı Muzeyyen Hanım'a Âşık olup İstanbul'a taşınmasıyla başlar. Hayatının sonbaharında yeniden aşkı bulan Sandro, İtalya'da tanıştığı genc dostu Tolga ile ruhsal deneyimlerini paylaşırken, aslında kendi hayatının anlamını aramaktadır...
2017 senesinde ilk romanı Gecede Saklı Yalnız Aşklar ile okuyucularını İtalya sokaklarında gezdiren yazar Adil Yıldırım bu defa spirituel romanında İstanbul-Bodrum-Roma ucgeninde ilerleyen bir hikÂyeyi okurlarının beğenisine sunuyor.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Zamanın Sessiz Ruhu Yazar: Adil Yıldırım Yayınevi: Cinius Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786057640093