"Goz kamaştırıcı fikirlerle dolu, zeka fışkıran bir roman."
-The New York Times-

11 Eylul'de babasını kaybeden Oskar, birkac sene sonra mavi bir vazonun icinde bir anahtar bulur. Anahtar babasına aittir ait olmasına da, New York şehrindeki 162 milyon kilitten hangisini acmaktadır?

Amerikalı yazar Jonathan Safran Foer, Gunther Grass'ın Teneke Trampet'inden, Paul Auster'ın Ay Sarayı'ndan ve Italo Calvino'nun yazınındaki muzip dinamizmden izler taşıyan Aşırı Gurultulu ve İnanılmaz Yakın'da insanlık deneyimini şaşırtıcı tesadufler, derin acılar, buyuk yalnızlıklar, ic ice gecmiş hayatlar ve sınırsız bir yaşama sevinci merceğiyle konu ediyor. Amerika'da buyuk ilgi goren ve ses getiren roman, akıcı dili, zengin anlatımı ve cığır acan tekniğiyle icinde yaşadığımız zamanların bir klasiği.

"O gece babam beni yatırır ve kitap hakkında konuşurken bu meseleye bir cozum duşunup duşunemediğini sormuştum. "Hangi mesele?" "Fazlasıyla onemsiz olmamız meselesi." "Pekala, bir ucak seni alıp Sahra Colu'nun ortasına bıraksa ve sen orada, bir cımbızla bir kum tanesini yerinden bir milimetre oynatsan ne olur?" demişti. "Muhtemelen susuzluktan olurdum," demiştim. "Hayır, tam o anda, tek kum tanesini oynattığında demek istedim. Ne anlama gelirdi bu?" demişti. "Bilmem. Ne?" demiştim. "Duşun bakalım," demişti. Duşunmuştum. "Herhalde bir kum tanesini oynattığım anlamına gelirdi." "Ki o da Sahra'yı değiştirdiğin anlamına gelirdi." "Yani?" "Yani mi? Yani, Sahra ucsuz bucaksız bir coldur. Ve milyonlarca yıldır var. Ve sen onu değiştirdin!" "Doğru!" demiştim yerimde doğrularak. "Sahra'yı değiştirdim!" "Anlamı?" demişti. "Ne? Soyle." "Eh, Mona Lisa'yı yapmaktan veya kanseri tedavi etmekten bahsetmiyorum. Sadece bir kum tanesini bir milimetre oynatmaktan bahsediyorum." "E?" "Bunu yapmasaydın insanlık tarihi şoyle gidecekti" "Hı-hı?" "Ama yaptın. Yani?" Yatakta ayağa kalkmış, yıldızları gostermiş ve bağırmıştım: "İnsanlık tarihinin gidişatını değiştirdim!" "Doğru." "Evreni değiştirdim!" "Değiştirdin." "Ben, Tanrı'yım!" "Sen ateistsin." "Ben, yokum!" Yatağa, kollarına atlamıştım ve kahkahalarla gulmuştuk."

Aşırı Gurultulu ve İnanılmaz Yakın, kayıplara, arayışlara, insan ilişkilerine, yalnızlığa, kalabalıklara, acıya ve coşkuya, icinde yaşadığımız şehirlerin labirentlerine, asla adresine ulaşamayan mektuplara, gece yarısı anlatılan masallara, ruyalara ve gerceklere, soylenen ve asla soylenememiş sozlere dair carpıcı, eğlenceli, surprizli ve birazcık da sihirli bir roman.

"Foer okurun elini insanlığın ve insan ilişkilerinin ustun guzelliğinin tam kalbine yerleştiriyor. Okuyun, hayatın nabzını hissedeceksiniz."
- Philadelphia Inquirer-
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 400

Baskı Yılı: 2015

Dili: Turkce
Yayınevi: Siren Yayınları
Kitap Adı: Aşırı Gurultulu ve İnanılmaz Yakın Yazar: Jonathan Safran Foer Cevirmen: Algan Sezginturedi Kapak Tasarımı: Nazlım Dumlu Yayınevi: Siren Yayınları İlk Baskı Yılı: 2008 Dil: Turkce Barkod: 9786055903053