Hollandalı yazar ve felsefeci Maxim Februari, 2012 yılının sonbaharında, kadın olarak başladığı hayatını erkek olarak surdurmeye karar verdiğini acıkladı ve bu yonde adımlar attı. Februari, İnşa Halindeki Erkek'te bu surecte yaşadıklarını anlatıyor, sık sık sorulan ve hic sorulmayan soruları cevaplıyor, cinsiyet gecişiyle ilgili dil ve gorgu kurallarını tartışıyor. İnşa Halindeki Erkek, transeksuellikle, ozellikle de trans erkeklerle ilgili sınırlı sayıda yayının bulunduğu Turkcede cok onemli bir kitap olmaya aday.
"Cok kucuk yaşlardan beri erkek olduğumu biliyordum. Savaş yıllarını zorluklar icinde gecirmiş bir aileden geldiğim icin dikkatleri ustume cekmek istemedim. Yirmili yaşlarımda lezbiyen olduğumu itiraf ettim, bu doğru istikamete atılmış bir adımdı. Ancak yıllar gectikce icimi kemiren duygular dinmedi. Kendimi giderek daha icinden cıkılmaz, karmaşık durumlarda buldum. Bu işe girişmeseydim muhtemelen şu anda yaşamıyor olacaktım."
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 92
Baskı Yılı: 2016
Dili: Turkce
Yayınevi: Guldunya
Kitap Adı: İnşa Halindeki Erkek Yazar: Maxim Februari Kapak: Mine Ozalp Kitap Tasarımı: Mine Ozalp Redaksiyon: Gul Ozlen Son Okuma: Tuğba Kazancı Yayına Hazırlayan: Tuğba Kazancı Cevirmen: Gul Ozlen , Ayşe Duzkan Yayınevi: Guldunya İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786058393042