Joyce, Proust ve Kafka ile birlikte modern edebiyatın en buyuk isimlerinden biri olan Robert Musil’in efsanevi Gunlukler’i nihayet Turkce’de!
Musil’in, tamamlayamadığı başyapıtı Niteliksiz Adam uzerinde calıştığı 1929-1941 yıllarını kapsayan Gunlukler, bir yandan romanın ilerleyişine bir yandan da yazarın değişmeye başlayan modern dunyayla, yukselişe gecen faşizmle ve en cok da kendisiyle hesaplaşmasına tanıklık ediyor.
Musil’in, Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’nu simgeleyen “İmpkralya” adlı hayali ulke aracılığıyla Birinci Dunya Savaşı oncesi ve sonrasının kulturel uyuşmazlıklarını, catışmalarını, guvensizliklerini dile getirdiği Niteliksiz Adam’ın yanı sıra mutlaka okunması gereken eşsiz bir belge. Ahmet Arpad’ın usta işi Turkcesiyle!
“Dun Niteliksiz Adam’ın ikinci cildini uzun uzun gozden gecirdim. Akşam olduğunda musveddeleri bir kenara kaldırırken kimi bolumlerin başarısız olduğunu gorup huzunlendim. Bunun nedeni aceleciliğimdi. Yazdıklarımı bir kenara kaldırıp uzerinde bir sure duşunmem gerekirdi. Ulrich’le Agathe arasındaki ilişkiyi daha iyi ve biraz daha dikkatli anlatmalıyım. Yazdıklarım basılmadığı surece biraz toparlar, sağından solundan biraz kırpabilirim!”
-ROBERT MUSIL-
(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Gunlukler Yazar: Robert Musil Cevirmen: Ahmet Arpad Yayınevi: Everest Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786051851754