İki buyuk ciltten oluşan bu eserde, insan kulturunun gelişmesinde geniş katkısı olan edebiyat sanatının niteliği, tekniği, turleri ve akımları uzerinde ayrıntılı bilgi verilmiş; butun bilgiler, birinci elden alınan kaynaklarla pekiştirilmiş; ayrıca, soyut bilgi ile yetinilmeyip, Turk, Batı ve Doğu edebiyatlarından secilen binlerce ornekle somutlaştırılmıştır. Eser, bu bakımdan, zengin bir antoloii niteliği de gostermektedir. Metinden kurala varma yontemini benimseyen yazar, uzun oğretim yıllarının deney ve birikimlerini lise ve dengi okullarla universite ve yuksekokul oğrenci ve oğreticilerine aktarma amacı gutmuştur. Eser dort ana kesimden oluşmuştur: "Anlatım yolları", "Anlatım ceşitleri", "Edebiyat akımları", "Edebiyat turleri". Bu ciltte, " Edebiyat akımları " (Klasisizm, Romantizm, Realizm, Parnas, Naturalizm, Sembolizm, Futurizm, Dadaizm, Surrealizm, Egzistanyalizm) ve "Edebiyat turleri" (şiir, drama, hikaye, roman, tarih, biyografya, otobiyagrafya, anı, gunluk, mektup, gezi yazısı, deneme, makale, fıkra, eleştiri, ozdeyiş, soylev) konuları işlenmiştir.

Sayfa Sayısı: 419

Baskı Yılı: 1983

Dili: Turkce
Yayınevi: İnkılap Kitabevi
Kitap Adı: Orneklerle Edebiyat Bilgileri 2 Yazar: Cevdet Kudret Yayınevi: İnkılap Kitabevi İlk Baskı Yılı: 2008 Dil: Turkce Barkod: 9789751019639