"Yıllar sonra yeniden Himalayalar'da olmak bana her acıdan cok iyi geldi. Yeni şeyler oğrendiğim, yeni şeyler deneyimlediğini, eski bilgilerimi guncellediğim ve butun bunları sevgili Yılmaz'la birlikte paylaştığım, hic unutmayacağım bir-iki ay yaşadık.
Yaşadıklarımızı birinci elden paylaşmak icin dondukten sonra ceşitli yerlerde soyleşiler yaptık, tırmanışımızın belgeseli yayınlandı, fotoğraf sergimiz pek cok yeri dolaştı ve hÂlen de dolaşıyor. Dunyanın bu en ozel coğrafyasından sizlere bir hoş seda getirmek ve biraz olsun sizi oralara goturmek istedik. A.Kadir B.'nin kaleminden okuyacağınız bu yolculuğun ve tırmanışın oykusunden bizim kadar keyif almanızı diliyorum."
ALİ NASUH MAHRUKİ
"Ben dağcılık sporuna dışarıdan bakan milyonlarca insana dağlarda yaşadıklarımızı gerektiği gibi aktarabildiğimizden pek de emin değilim. Bu yuzden birkac bin dağcıyı ilgilendiren bir Everest kitabı yazmak yerine, dağcı olmayan milyonlarca okura, dağlan ve dağcılığı anlatmayı hedefleyen A. Kadir B.'nin calışmasını cok fazla onemsedim. Bu kitabı yetkinleştirebilmek icin dedektif gibi yaptığı araştırmalara ve sarf ettiği emeğe yakından tanığım. Emeklerinin karşılıksız kalmadığını da goruyorum. Dağcılık sporuna iyi bir kaynak kitap kazandırılmış. Bizden sonra dunyanın zirvesine tırmanmayı duşunenlere ya da dunyanın en zorlu yuksek irtifa yuruyuşlerinden biri kabul edilen Everest Ana Kamp Trekkingi'ne katılacaklara iyi bir rehber olacağına kuşku yok."
YILMAZ SEVGUL
"Bugun bizim icin en onemli nokta, yaşadığımız dunyada giderek tukenen enerji kaynaklarının verimli kullanımına olanak sağlamaktır. Bir Turk firması olarak, bu sonuc goğsumuzu kabartmakla kalmıyor, yaptığımız işin anlamını da tamamlıyor. İş hayatında bir son yok, yalnızca bir yol var ve bu yolu yaşıyoruz amacımıza doğru. Onemli olan yolda olmak, yoldan cıkmamak. Sevgili Nasuh Mahruki ve Yılmaz Sevgul'u uğurlarken sadece sağsalim gidip donmelerini dilemiştim, dedim ya onemli olan yolunda olmak diye. Dunyanın Zirvesi'ne cıkmak nasip oldu. Guzel de oldu. Yolda olun, sevgiyle kalın, enerjinizi doğru kullanın..."
CAN HAKAN KARACA
Sayfa Sayısı: 193
Baskı Yılı: 2011
Dili: Turkce
Yayınevi: Alfa Yayıncılık
Kitap Adı: Dunyanın Zirvesine Tırmanış - Everest 2010 Ekspedisyonu Yazar: A.Kadir B. Yayınevi: Alfa Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2011 Dil: Turkce Barkod: 9786051063515