“Savaş ve Barış’ın buyukluğu oncelikle butun halkların harekete gectiği ve ulusların savaş alanında carpıştığı tarihsel bir donemi ovmesinde yatar. Bu romanın asıl kahramanları halklardır…”
–Romain Rolland
“Hepimizin Savaş ve Barış yazarı Graf Tolstoy’dan ders alması gerekiyor. Epik yazarı Tolstoy ortak oğretmenimiz; bize insanı ve doğasını sergileyen olguları ve ruhunda saklı hareketleri gozlemeyi oğretiyor; eserine can veren imge zenginliği ve gucuyle oğretiyor bize.”
–Mauppasant
“Her gece uyanıp Savaş ve Barış’ı okuyorum. Sanki daha once hic okumamışım gibi bir merak ve saf bir hayretle okuyorum. Carpıcı guzellikte.”
–Cehov
“Tolstoy 19. yuzyıl dunya edebiyatının en buyuk eserini yazmıştır – Savaş ve Barış. İnsan ve eşyaları sozcuklerle suslemek bir şey, onları insanı elini uzatıp dokunmak isteyecek kadar resimsel, canlı bir şekilde tasvir etmek başka bir şeydir. İnsan Savaş ve Barış kahramanlarına uzanıp dokunmak ister.”
–Gorki
“Savaş ve Barış’ı okuyorum, okumuyor iciyorum. Gunumuzde genclerin bunu nasıl okuduğunu oğrenmek ilginc olurdu.”
–Prişvin
“Tolstoy’un Savaş ve Barış’ı benim başucu kitabım. Surekli okuyorum. Onda hep yeni bir şeyler buluyorum.”
–Katayev
“Savaş ve Barış’ın buyukluğu oncelikle butun halkların harekete gectiği ve ulusların savaş alanında carpıştığı tarihsel bir donemi ovmesinde yatar. Bu romanın asıl kahramanları halklardır…”

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Tolstoy Butun Eserleri Savaş ve Barış Seti-4 Kitap Takım-Ozel Kutulu Yazar: Lev Nikolayevic Tolstoy Yayınevi: Alfa Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786050381054