Londra’da bir hastanede cocuk psikiyatrisi servisinde yatmakta olan ”Kevin Hickey” adlı 15 yaşındaki cocuk doktorlara gore anne ve babasının kendisini doğru yetiştirmemeleri sonucu bunalıma duşerek hastaneye yatmıştı.

Yapılan zeka ve kultur testlerinde son derece aklı başında bir cocuk olduğunu ortaya koymuştu. Kevin bir gun yatağında eline kağıdı kalemi aldı.Ve Anne ve babasını duşunerek butun anne ve babalara hitaben 13 altın oğut yazdı.

Şimdi bu altın oğutler, İngiltere ‘de butun doktorların bir numaralı rehberidir.

1-Beni şımartmayın.Her istediğimi elde edemeyeceğimi biliyorum .ancak; sizi deniyorum.

2-Bana tatlı sert davranmaktan cekinmeyin. Bunu tercih ederim.Benim daha guvenli hissetmemi sağlar.

3- Benim kotu huylar edinmemi engelleyin. Bunların erkenden ortaya cıkmasında ve onlenmesinde size guveniyorum.

4-Benim yanlışlarımı ,başkalarının onunde soylemeyin.Benimle yalnız konuşursanız soylediklerinizi daha iyi anlarım.

5-Sizden nefret ettiğimi soylediğimde sakın uzulmeyin. Aslında sizden değil beni, engelleme gucunuzden nefret ediyorum.

6-Hatalarimin sonucunu yasama firsatini bana verin; her defasinda beni siz kurtarmayin. Bazen acı veren yolla oğrenirim.

7-Benim kucuk hastalıklarımı buyutmeyin. Bunları yenecek gucteyim.

8-Duşuncesizce yapamayacağınız şeylerin sozunu vermeyin. Bu sozleri yerine getiremediğinizde cok kırıldığımı ve uzulduğumu bilin.

9-Kendimi ara sıra iyi anlatamadığımı biliyorum. Bunun icin zaman tanıyın.

10-Durustluğumu fazla zorlamayın. Kolayca korkup yalan soyleyebilirim.

11-Tutarsız davranmayın, bu size olan guvenimi sarsar.

12- Benden ozur dilemeyecek kadar gururlu olmayın. Bazen icten bir ozur, beni size yaklaştırabilir.

13- Unutmayın ki; buyumek icin sizin anlayışınıza ve sevginize muhtacım. Ama bunu soylemem gerekmez oyle değil mi?..