Bukowski'nin ilk romanı.

Postane, Bukowski'nin ilk romanı. Yaşamının onemli bir parcasını oluşturan postacılık gunlerini, o gunlerde cektiği acıları, zorlukları, burokrasiyle ve anlayışsız yoneticilerle boğuşmalarını ve tabii posta alıcıları ile maceralarını anlattığı romanı...

Postane, yayınlanması ile birlikte Amerikan edebiyat cevrelerinde de buyuk ilgi gormuş ve "cığır acan bir eser" olarak nitelendirilmiş. Amerika'daki bu başarı kısa zamanda tum dunyaya yansımış ve Postane, bir anda 15 dile cevrilmiş.

Bukowski, kısa kısa bolumlerden oluşturduğu ve bol diyalogla kurduğu bu romanında Hemingway ve Fante ile kıyaslanıp onlar kadar başarılı ve ozgun bulunmuş. Bukowski, Postane'deki anlatımı ile ilgili olarak; "Fazla dağılmayan, okuru, soylemek istediğim şeyi soyleyeceğim ana kadar uyanık tutmaya yarayan canlı bir anlatım istiyordum" diyor.

Yaşam oykusunu yazan Howard Sounes şoyle yazıyor; "Bukowski'nin bir başka buyuk başarısı da eserlerini son derece ikna edici tarzda yazmasıdır. Orneğin mektup dağıtırken cektiği sıkıntıları oyle bir anlatır ki, okurlar da sevmedikleri ama calışmak zorunda oldukları işleri hatırlayıverir." Eserleri hakkında geniş bir inceleme yapan Russel Harrison'da Bukowski'yi şoyle değerlendirmiş; "Hicbir cağdaş Amerikan yazarı yazacağı esere Bukowski kadar yoğun ve geniş bir bicimde hazırlanmamıştır. Aslında Bukowski'nin en buyuk başarısı, ozellikle Postane'de gorduğumuz gibi, işi cok iyi tasvir etmesinde yatmaktadır."

Postane, iyi, rahat anlatımı ve konusunun ilgincliği yanında taşıdığı mizah unsurlarıyla da dikkati ceker. Kahramanı Henry Chinaski'yi ve onun başından gecenleri neredeyse okuyucuya kahkaha attırcak kadar tatlı bir dille ama eleştiri oklarını eksiltmeden anlatır.
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 168

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: Parantez Gazetecilik ve Yayıncılık
Kitap Adı: Postane Yazar: Charles Bukowski Cevirmen: Avi Pardo Yayınevi: Parantez Gazetecilik ve Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2003 Dil: Turkce Barkod: 9789758441785