Sonra cığlık atıyor, babam.
Her şeyi parcalıyor cığlığı. Ona bir daha hic yakın olamayacağım. Bir daha başımı goğsune yaslayamayacağım. Tanıştık ve hemen ayrılmalıyız. Bana hayat vermekten başka bir şey yapamazdı. Cığlık dudaklarımı kilitliyor; sus diye bağırmak isteyen dudaklarımı. Beni korkutuyorsun, buyuyor ağzımda. Şakaklarım zonkluyor. Goğsumdeki sevgi ofkeye donuşuyor.
Ne cok cığlık atıyor, diye duşunuyorum, hemen kalbine mızrak saplayıp buna bir son vermek istiyorum. Korkuyorum. Ben daha cocuğum.
Tanrılar ve insanlar, akıllılık ve delilik, yeryuzu ve ahiret, babalar ve kızları uzerine cağdaş bir mitos. On iki yaşındaki Anna Bergstrom, tanrıca Athena gibi babasının kafasından doğuyor. Once bir koruyucu ailenin yanına, sonra bir akıl hastanesine koyuyorlar onu. Dilini de, duygularını da anlamıyorlar. Babasına kavuşmanın hayaliyle yaşıyor. Direniyor. Anna kim, babası kim, kavuşmalarını istiyor muyuz gercekten?
Linda Bostrom Knausgård'ın şiirsel dili sayesinde, icerdiği şiddeti okura busbutun hissettiren bir metin bu. Anna'nın esrarı surukleyecek sizi ve muhtemelen bir oturuşta bitireceksiniz kitabı. Etkisinden kurtulmanız kolay olmayacak.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Helios Felaketi Yazar: Linda Bostrom Knausgard Yayınevi: Kıraathane Hamur Tipi: 1. Hamur Sayfa Sayısı: 163 Ebat: 12 x 19 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786058108646