Kazım Karabekir Paşa’nın eserleri, her ne kadar kendi hatıraları olsa da yazılış ve hazırlanış şekliyle Paşa’nın olayların icinde bulunması ve tarihi bir misyonu olması munasebetiyle eserleri birer tarih hazinesidir.
Dun okunuyordu, bugun de okunuyor, yarın da okunacak. Cumhuriyet tarihimizin kuruluş yıllarını bilmek isteyenler hic bir zaman bu eserleri ellerinden bırakamayacaklar.
Karabekir Paşa’nın şuan elinizde tuttuğunuz bu eseri butun eserlerinin oncesi, yani Paşa’nın cocukluk doneminden başlayıp, genclik donemiyle devam eden, İttihat ve Terakki Cemiyeti isimli eserine gelene kadar ki donemi anlattığı bolumudur.
Bir tarihin başlangıcını, bir buyuk insanın doğuşunu, eserlerinden istifade ettiğiniz Kazım Karabekir Paşa’nın cocukluk ve gencliğini ‘Hayatım’ da okuyacaksınız.
Karabekir Paşa şunları soylemektedir;
“Herkesin hayatı, mukemmel bir tarih parcasıdır. Hele cocukların ibret alacağı guzel bir kitaptır. Şahsının ehemmiyetine gore boyle bir kitap butun vatan evlatlarının da istifade edebileceği hakiki bir rehber olabilir. Ne idik, ne olduk? Mutlaka bilinmelidir.”
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Hayatım-Kazım Karabekir Yazar: Kazım Karabekir Yayınevi: Truva Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786059850926