“Gunaha Son Cağrı’yı yazdığım gunduz ve geceler boyunca, İsa’yla birlikte Golgota Tepesi’ne cıkarken duyduğum dehşeti, hayatını ve olurken cektiği acıları yaşarken duyduğum yoğunluğu, anlayışı ve sevgiyi başka hicbir zaman duymadım. İcimi kemiren bu duyguları ve insanlığın buyuk umudunu yazarken gozlerim dolu dolu oldu heyecandan. İsa’nın kanının bu denli tatlı ve acı olarak yureğime damla damla aktığı olmamıştır hic. [...] İsa’nın hayatının her Ânı bir catışma, bir zaferdir. Basit insan zevklerinin yenilmez, buyuleyici niteliğine ustun gelmiştir; ayartılışlara karşı direnmiştir, bedenini surekli ruhsallaştırmış, sonunda goğe yukselmiştir. Golgota Tepesi’ne varmış ve carmıha cıkmıştır. [...] Bu kitap bir hayat hikÂyesi değildir, mucadele eden herkesin itirafıdır. Yayımlamakla odevimi yerine getirdim, alabildiğine mucadele eden, hayatta cok acı cekmiş, buyuk umutları olan birinin odevini.”
-Nikos Kazancakis-
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Gunaha Son Cağrı-Mini Kitap Yazar: Nikos Kazancakis Cevirmen: Ender Gurol Yayınevi: Can Yayınları Dil: Turkce Barkod: 9789750737176