“İcimin derinliklerinde, bir ucurumun kenarında duruyormuş gibi hissediyordum. Hayat hakkında yeni ve korkunc bir keşifle karşılaşmak uzereydim. Ve yalnız değildim. Butun dunyam altust oluyordu.”
1912-1932 yılları arasında yaşanan oligarşi sistemini anlatmasıyla kitaba ismini veren Demir Okce, distopya edebiyatının ilk orneği olarak kabul edilmektedir. Eski fakat hicbir zaman eskimeyecek bir konuyu ele alan yazar, işci sınıfı edebiyatında onemli bir yer edinmiştir. Jack London baskıcı sistemde toplumun yaşadıklarını, kapitalist duzenin dunyayı nasıl bir cıkmaza suruklediğini ve işci sınıfının doğuşuyla birlikte gucunun nasıl ortaya cıktığını carpıcı bir şekilde anlatmaktadır.
Demir Okce yazarın siyasal ve sosyal goruşlerini acık bir bicimde dile getirdiği eseridir. Ezen ile ezilenin, haklı ile haksızın, doğru ile yanlışın butun cıplaklığıyla gozler onune serildiği Demir Okce Jack London’ın İkinci Dunya Savaşı sırasında ve sonrasında yaşanacak olayları ongormesiyle yazılmıştır.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Demir Okce Yazar: Jack London Yayınevi: Ren Kitap Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 320 Ebat: 12,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786257026352