İlk baskısı 2005 yılında yapılan Kralice Loana'nın Gizemli Alevi HC ozel baskısı ile tekrar okurlarıyla buluşuyor…

"'Hayatınla ilgili bir şeyler yaz' dedi Paola. 'Yirmi yaşındayken neler yapıyordun?' Şoyle yazdım: 'Yirmi yaşındaydım. Kimsenin, bu yaşın en guzel yaş olduğunu soylemesine izin vermem.' Doktor, komadan cıktığımda aklıma ilk gelen şeyin ne olduğunu sordu. Şoyle yazdım: 'Gregor Samsa bir sabah uyandığında kendini yatakta kocaman bir hamamboceğine donuşmuş olarak bulur.'"

"Kralice Loana'nın Gizemli Alevi, gecmişi arayışın romanı. Bir romanın sınırlarını aşan, buyuleyici bir deneme. Golgelerin doldurduğu, Don Bosco'nun ve Lili Marlen'in sesiyle canlanan bir sahne, bir Broadway sahnesi. Savaş sonrası belleğine kaygı dolu, surukleyici bir yolculuk."
-Gazetta di Parma-

"Kralice Loana'nın Gizemli Alevi, bir yaşamoykusu değil, bir kuşağın anılarından oluşmuş bir kitap. Masallarla, yazınsal alıntılarla ve halk şarkılarının sozleriyle harmanlanmış bir oyku. Miki Fare, Mandrake, Mussolini ve goğusleri cıplak Josephine Baker... İkinci Dunya Savaşı yılları İtalyası'yla ilgili her şey."
-La Stampa-
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 450

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: Doğan Kitap
Kitap Adı: Kralice Loana'nın Gizemli Alevi Yazar: Umberto Eco Cevirmen: Şemsa Gezgin Yayınevi: Doğan Kitap Dil: Turkce Barkod: 9786050934199