"Altı yıl once o gun, yatağın kenarındaki varlığını hissedince nasıl uyandığımı asla unutamam. Beni uyandıran, yatağın kenarına oturman değildi. Yakınlığındı, bakışındı ve o cok hafif, belli belirsiz sabun ve parfum kokusuydu. Kısacık bir an yanıma gelmek istediğini sandım ve kollarımı sana doğru uzatmaya hazırlandım. Ama sonra şafak vaktinin solgun ışığında uzerinde yol kıyafeti olduğunu gordum... Ellerin kucağında dimdik oturuyordun. Bu duruşunda insanı korkutan bir kesinlik vardı, bakışlarındaki kararlılık hicbir itiraza yer bırakmıyordu. "Adieu" demekle yetindin. Yumruk yemiş gibi kendimi tekrar yastığa bıraktım. Gozyaşlarımı gorduğunde kararlılığın bir an sarsılmış gibi geldi bana, iradene yeniden kavuşmak icin gozlerini kapadın. Gozlerini acmadan ansızın uzerime eğildin, alnımdan optun."

Lizbon'a Gece Treni'nin yazarından insan ilişkilerinin bilinmezliğine dair derinlikli, cok katmanlı bir roman. Tanınmış bir piyano akortcusunun ikiz cocukları olan Patrice ile Patricia'yı, taşıyamayacakları kadar ağır bir sır birbirine bağlamaktadır. Birbirleriyle goruşmedikleri altı yıldan sonra ailede yaşanan korkunc bir olay onları zorunlu olarak yeniden bir araya getirir. Bu olayla birlikte kendileriyle ilgili başka sırlar da peş peşe acığa cıkacak, yolları altı yıl once ayrılan iki kardeş anneleriyle babalarını ne kadar az tanıdıklarını anlayacaklardır.
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 472

Baskı Yılı: 2013

Dili: Turkce
Yayınevi: Kırmızı Kedi
Kitap Adı: Sahnede Olum Yazar: Pascal Mercier Cevirmen: İlknur Ozdemir Yayınevi: Kırmızı Kedi İlk Baskı Yılı: 2013 Dil: Turkce Barkod: 9786054764617