Ben bir sokak fahişesiyim. Telekız ya da onun gibi bir şey değil; hayır, gercek bir kaldırım fahişesi, yuksek topuklu ve mentollu sigaralı. Bu sabah bir yere gidiyorum. Vermem gereken eski bir hizmet. Detaylarına girmeyeceğim. Size cocukluğumdan, aşklarımdan, acımdan bahsetmeyeceğim. Size buraya nasıl geldiğimi soylemeyeceğim, bu fazla hoşunuza giderdi. Bugunumden başka hicbir şey alamayacaksınız. ecavuzden, terk edilmeden, HIV’den ve eroinden bahsetmemi beklediyseniz, defolun sapıklar. Burada sadece benim gunum olacak, yaşadığım tum gunlere, geberene kadar yaşayacağım tum gunlere benzeyen. Aile faciası, ucuncu sayfa haberleri ya da psikolojik cıkarımlar olmayacak.
Paris’te bir sokak fahişesi, “telekız ya da onun gibi bir şey değil; hayır, gercek bir kaldırım fahişesi” olan Nanou’nun gunluk mesaisinden insan manzaraları: Mahkûmlar, bar işletmecileri, okul gozetmenleri, motorcular, yazarlık heveslileri, kopeğinden başka kimsesi olmayanlar... Ya hayallerini tuketmiş ya da zaten hic hayal kuramamış, gunlerin gecişini sayan, hepsinin derdi kendine ozgu kucuk insanlar, otelin asıl misafirleri...
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Zenith Oteli Yazar: Oscar Coop-Phane Yayınevi: Ayrıntı Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786053143581