Karanlığın ve buyunun hukum surduğu bir dunya Krallığın kaderini değiştirebilecek fakat guclerinin farkında olmayan yetim bir kız
Alina Starkov, guclu buyuculer topluluğu Grisha’ya katılmak uzere Ordu tarafından yetimhaneden alındığında adım atacağı dunyadan bihaberdir.
Cocukluk arkadaşının bir baskın sırasında olumun kıyısından donmesi, Alina’nın korkuları ve kaderiyle yuzleşmesine neden olur. Grisha dunyası tehlikelidir ve gizlenmiş bircok tuzağı da barındırmaktadır.
Cok gecmeden kendini krallığı tehdit eden karanlığın karşısında bulan Alina vereceği savaşın henuz başındadır.
“Zengin fantastik oğeleriyle kitabın buyuleyici kurgusu, sizi kendine ceken duygusal bir kanca gibi... Final sahnesinde tum tahminleriniz yanlış cıkacak. Hızla sayfaları cevirirken zirve noktasında alnınızdan vurulmuşa doneceksiniz!”
Horn Book Magazine
“Bu buyuleyici dunya icinde bircok tuzak barındırıyor. Mitolojiyle suslenmiş roman sarsıcı surprizlerle heyecanı ve adrenalini zirveye ulaştırıyor. George R.R. Martin ve J.R.R. Tolkien hayranlarına ozellikle tavsiye edilir.”
RT Book Reviews
“Baş donduren, eşsiz bir dunya. Beklenmedik surprizleri olan muhteşem bir kitap. Fantastik roman severlerin gozdesi olacak.”
Library Journal
“Etkileyici betimlemelerle dolu, entrika ve akıl almaz buyulerle suslenmiş, icinde pek cok surpriz barındıran bir macera. Aynı zamanda romantizm ile tehlikeli bir tutkuyu da bir arada sunuyor.”
Publishers Weekly
“Leigh Bardugo sihirli parmaklarıyla harika bir roman yaratmış. Karakterler oldukca gercekci, kurduğu dunya ise bir o kadar egzotik.”
Booklist
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Golge ve Kemik Yazar: Leigh Bardugo Yayınevi: Martı Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13 x 19 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786051869346