“Hızlı akan ve guclu kurgusuyla okuru kendine bağlamayı başaran bir başyapıt.” -Vladimir Nabokov
Rus edebiyatının hem ilk psikolojik hem de ilk buyuk romanı olan Zamanımızın Bir Kahramanı cağımızın başyapıtlarından. Yirmi yedi yaşında, bir duelloda yaşamını yitiren ve cağının onde gelen şairlerinden olan Lermontov’un Dostoyevski ve Tolstoy gibi ustaları da etkileyen eseri yalnızca Rusya’nın en buyuk antikahramanlarından biri değil ayrıca edebiyat tarihinin de en onemli Byronik kahramanlarından biri olan subay Pecorin’in maceralarını anlatıyor.
“Zamanımızın Bir Kahramanı, merhametli beylerim benim, kesinlikle bir portredir, ancak tek bir insanın portresi değil: Bu, bizim, gelişiminin zirvesindeki bütün kuşağımızın kusurlarından imal edilmiş bir portredir. Şimdi bana tekrar, bir insanın böyle fena olamayacağını söyleyeceksiniz; ben de size diyeceğim ki, bütün trajik ve romantik canilerin var olabileceğine inanıyorsunuz da, Peçorin’in gerçek olduğuna mı inanmıyorsunuz? Çok daha korkunç ve çirkin birilerinin zihninden çıkmış olanlara hayrandınız da, kendisi de birinin zihninden çıkmış bu karakter niye merhametinizi kazanmıyor? Onda sizin arzu ettiğinizden daha çok hakikat olduğundan mı yoksa?”

(Tanıtım Bulteninden)
Yayıma Hazırlayan: Selis Yıldız Şen
Duzelti: Omer Ezer
Kapak İllustrasyon: Fatma Suleymanoğlu

Kitap Adı: Zamanımızın Bir Kahramanı Yazar: Mihail Yuryevic Lermontov Cevirmen: Hazal Yalın Yayınevi: İthaki Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13 x 19 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Orijinal Adı: Geroy Nashevo Vremeni Barkod: 9786053758396