..Yaklaşık bir hafta gecti. Son ilacımın etkisi altındayken artık bu beyannameyi bitiriyorum. O zaman bu Henry Jekyll’in kendi gibi duşunebildiği ya da aynada kendi yuzunu (huzunle değişmiş olsa da) gorebildiği son mucize anıydı. Yazdıklarıma son verme işini artık geeiktirmemeliyim. Cunku şimdiye değin yazdıkların yok olmaktan kurtulduysa şansımın yaver gitmesiyle aklımın yerinde olmasındandır. Değişimin sancıları ben yazarken beni ele gecirirse Hyde bunu lime lime parcalayacaktır ancak bunları yazmayı bitirip bir kenara koyabilirsem aradan biraz zaman gecerse onun bencilliğinin şebekce oyunlarından kurtulabilir. Doğrusu uzerimize coken felaket onu coktan değiştirip, zulmetti. Şimdiden yarım saat sonra nefret edilesi kişiliğe tekrar hayat verdiğimde koltuğuma oturup nasıl titreyerek ağlayacağımı ya da odada (son dunyevi sığınağım) bir ileri, bir geri dolanırken gozdağı veren her sese kulak vereceğimi biliyorum. Hyde darağacında olecek mi? Ya da son anda kendini kurtaracak cesareti olacak mı? Tanrı bilir... İlgisizim. Bu benim gercekten olum anım. Bundan sonra olacaklar benden başkasını ilgilendirir. Şimdi kalemi kenara bırakıp itirafımı muhurlerlerken, bu talihsiz Henry Jckyll’in yaşamına son veriyorum.
(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Dr. Jekyll ve Mr. Hyde Yazar: Robert Louis Stevenson Yayınevi: Mavi Catı Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786052940457