"Bir kitap okudum, hayatım değişti," diyenlerin aksine, ben de bir hayat okudum, kitabım değişti.
Merkez Bankası'nın buyuk şubesinin onundeki kaldırımda gordum onu. Yıllar once. On yedi yaşımda. Her şeyin karşısında olduğum o gunlerde. Bacaklarının dizlerinden aşağısı yoktu. Onune acmış olduğu mendile atılan uc-beş bozukluğa dahi bakmıyordu . Gozlerdeydi gozleri. Goz seviyesinden gecen cocuklara gulucuk gondermekti en buyuk keyfi. Karşı kaldırımdaki telefon kulubesine sırtımı yaslayıp bir sigara yaktım. Ve izledim. Ne kadar değişken ve akışkan olabileceğini duşundum zamanın.
Hicbir zaman para vermedim kendisine. Uc-beş sohbet etmişliğimiz oldu. Ben sarhoş donerken yaşlı annemin yanına, surunurken gormuştum kendisini yollarda. Kornalara aldırmadan, farlara aldırmadan surunurken gormuştum kendisini birkac kez. İntihar etmenin tek meşru yolunun yaşamak olduğunu bilmekti belki de tek sucu.
Bildiği icin yaşıyordu.
Bir keresinde tam ezilecekken buyuk bir kamyonun altında, koltuk altlarından tutup kenara cektim. Goz goze geldik. En yakın cay ocağına gidip iki cay ictik. Benimki iki şekerliydi. Onunki tek.
İlk ve tek sorumu sordum bir saatlik sohbetimizin sonunda, ana caddede ayrılırken:
—Tanrı?
Kısa oldu cevabı:
—İcindeyiz.
O gunden sonra bıraktım ciltlerce kitap okumayı. Her gun karşı kaldırıma gecip okumaya calıştım hayatını. Ve o geceden sonra kitabım değişti. Kitaplarım...
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: İtiraf Yazar: Guney Kurt Kapak Tasarımı: Gizem Ulaş Yayınevi: Dokuz Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786054737994