Zsuzsa Rakovszky'nin VS - Ah, Arsız Ruhum adlı romanı gercek bir kişiden esinle kaleme alınmıştır. Bu esini veren, Kont Sandor Vay adıyla bir erkek olarak hayatını surduren şair, yazar ve gazeteci Kontes Sarolta Vay'dır.
VS'nin hapishane gunlukleri, şiirleri, karısına yazdığı umutsuz aşk mektupları, otobiyografisi ve onu muşahede altına alan doktorun tıbbi notları, bu talihsiz 19. yuzyıl romantik ruhunun hikÂyesini surukleyici bir roman biciminde dokur. Arka planda 1848-49 Devrimi, siyasi umutlar ve hayal kırıklıkları, kaybolmak uzere olan aristokratik yaşam vardır. "Şimdi işte yine tek başıma oturuyorum ve hayata veda etmeye hazırım. Ama icimde artık ne ofke ne de acı var. Olum saatinde cok buyuk servete konan birine benziyorum. Artık o serveti kullanmaya fırsat kalmadı ama yine de son saatlerimi guzelleştirdi. Seni cok sevdiğimi artık biliyorum. Bu da benim servetim."
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 336
Baskı Yılı: 2014
Dili: Turkce
Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları
Kitap Adı: VS - Ah, Arsız Ruhum Yazar: Zsuzsa Rakovszky Cevirmen: Yasemin Pichler Editor: Tamer Erdoğan Duzelti: Fulya Tukel Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları İlk Baskı Yılı: 2014 Dil: Turkce Barkod: 9789750830693