Camus Duşuş'une şoyle başlar: "Zamanımızın Kahramanı, sevgili baylar, tam olarak portredir, ama tek bir kişinin portresi değildir: Butun kuşağımızın, en olgunlaşmış haliyle hepsinin kusurlarından oluşmuş bir portredir. Bana yine, insan bu kadar kotu olamaz diyeceksiniz, ama ben de size şoyle diyeceğim, eğer butun o trajik ve romantik kotulerin var olabileceğine gercekten inandıysanız, neden Pecorin'in gercekliğine de inanmıyorsunuz?"
Mağrur ve kafasının dikine giden ve muthiş karizmatik Pecorin, kendisini saran dunyadan boğulurcasına sıkılmaktadır. Harekete gecmek konusunda duyduğu buyuk aclıkla bir dizi maceraya atılır: kacakcılar, eşkıyalar, askerler, Âşıklar ve rakiplerle karşılaşır ve arkasında kırık kalplerden oluşan bir iz bırakır. Lermontov'un romanı 1840'da yayımlandığında pek cok eleştirmeni kızdırmıştı, ama artık bir klasik.
"Anlatı oyle bir hız ve kuvvetle akıyor ki, okur duramıyor."
-Vladimir Nabokov-
"Coşkulu ve gozupek ... psikolojik bir inceleme gibi gucunu koruyor."
-Julian Barnes-
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 256
Baskı Yılı: 2016
Dili: Turkce
Yayınevi: Alfa Yayıncılık
Kitap Adı: Zamanımızın Kahramanı Yazar: Mihail Yuryevic Lermontov Kapak: Elif Cepikkurt Cevirmen: Sabri Gurses Editor: Hasan Fehmi Nemli Yayın Yonetmeni: Mustafa Kupuşoğlu Yayınevi: Alfa Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786051713328