"Benim icin gozler yoktu artık, gozleri dikenli teller gibi koruyan kirpikler vardı. Gozler vardı tabii ama kirpikleri aşıp ulaşamıyordum onlara. Gozler yoktu yani, ama aslında ulaşılmazlıkları oranında daha guclu olarak vardılar. Gozler vardı yani. Ama kimin gozleri? Neredeydi o? Hicbir yerde olmadığı icin her yerdeydi. Nerede olduğunu bilmediğim icin buradaydı. (...) Onun sokaklarında bir hacıydım." Okurla kavgalı bir ilişki kuran Mehmet Erte bu kitabın "Delik" adlı ilk bolumunde, sıradan durumları paranoyak bir zihnin işleyiş sureci icinde, ironik bir dille oykuleştirerek somutla soyutu altust ediyor. "Bir Kolenin Eğitim Sorunları", "Bakışın Kirlettiği Ayna" ve "Vazgecilmiş Renk" adlı diğer bolumler ise kole-efendi ilişkisi, irade, kader, aşk, bağlılık, cinsellik, aldatmak-aldatılmak-aldanmak kavramları etrafında, farklı bicim ve bicemlerde donerek, gizli bir ana başlık altında toplanıyor. Varoluş kabuğunda bir delik acarak bedene, intihara, ergenliğe, birlikteliklerden doğan iktidara, duşunce'nin mahrem bolgelerine 'bakmak' isteyenler Bakışın Kirlettiği Ayna'yı okurken topuklu ayakkabılarını, kravatlarını, guneş gozluklerini cıkarsınlar...
Sayfa Sayısı: 128
Baskı Yılı: 2015
Dili: Turkce
Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları
Kitap Adı: Bakışın Kirlettiği Ayna Yazar: Mehmet Erte Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları İlk Baskı Yılı: 2008 Dil: Turkce Barkod: 9789750814297