"Bakın, soyluyorum: Tehlikeli olarak değerlendiriliyorsunuz."
Vurguladığı sozcuk irkiltiyor beni.
"Tehlikeli mi Tehlikede mi?" diyorum; "diliniz surcmuş olmasın? İkisi cok ayrı şeyler."
"Aynı kapıya cıkar," diyor; "tehlikeli olan tehlikededir."
Amerika'nın onayak olduğu Baku-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattı tam da ayrılıkcıların cizdiği Kurdistan haritasının sınırını oluşturacak bicimde geciyor topraklarımızdan. İcimden; "Ama bu kadarı da olamaz! Olabilir mi?," derken telefonun sesiyle irkiliyorum… Cok buyuk bir oyunun icin-de yuvarlanıyor Turkiye…"
"Ben şunu bilir şunu soylerim hep," diyor yuzume bakmadan; "siyasi tavırlı yazarlar, şu ya da bu bicimde arkalarını bir guce dayarlar. Bugun devlet katında, ne ordu, ne hukumet, ne istihbarat sizinle aynı goruşte. Ne tavanda yandaşınız kaldı, ne tabanda! Dunyada bile sırtınızı dayayabileceğiz guc kalmıyor gitgide. 'Kuresel E-fendi' dedikleriniz ulus devletlerin gırtlağına oyle bir coktu ki, devletler, halklarını alıştıra alıştıra, kendi kendilerini tasfiye etmeye başladılar artık. Yahu siz boyle ulus devlet diye atıp tutarken, neyinize guveniyorsunuz Allah aşkına?"
"Allah'a!" diyorum; "en guclu istihbarat orgutleri, CIA'lar Mossad'lar solda sıfır kalır Allah'ın yanında."
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 132
Baskı Yılı: 2016
Dili: Turkce
Yayınevi: Otopsi Yayınevi
Kitap Adı: Munevver Yazar: Cengiz Ozakıncı Yayınevi: Otopsi Yayınevi İlk Baskı Yılı: 2004 Dil: Turkce Barkod: 9789758410651