Mektup istediğim şekilde eline ulaşmış olursa sevgili dostum Lanyon, lutfen senden rica ettiğim şeyleri gun icinde hallet, sonra da gece yarısında benim adımla sana gelecek elciyi bekle. Eğer mektup eline ulaşmazsa ya da senden rica ettiklerimi yapmak istemezsen dun gece Henry Jekyll’ı son kez gorduğunden emin olabilirsin.
İskoc yazar Robert Louis Stevenson, Dr. Jekyll ve Bay Hyde’ın Tuhaf HikÂyesi’ni gorduğu bir ruyadan esinlenerek yazmıştır. Kitabın ilk taslağını eşine gosterince beklediğinden cok farklı bir tepki aldığında ise butun kÂğıtları şomineye atarak yakmıştır. Sonrasında Bay Hyde kendisine musallat olmuş olacak ki kalemi yeniden eline alarak kitabın buyuk bir coğunluğunu uc gun icinde yazmıştır.
İlk defa 1886 yılında yayımlanan, insanın ikili doğasını carpıcı bir bicimde gozler onune seren bu korku dolu bilimkurgu hikÂyesini okurken, kendinizi Viktorya Donemi’nde Londra’nın puslu, gece lambalarıyla aydınlatılmış, esrarengiz sokaklarında bulacaksınız.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Dr. Jekyll ve Bay Hyde'ın Tuhaf Hikayesi Yazar: Robert Louis Stevenson Cevirmen: Pınar Dinckurt Yayınevi: İndigo Kitap Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 12,5 x 17,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786057611215