“Ya insanın yaratılışından bu, ya da ben boyleyim; hep bir şeylerin eksikliğini duyuyordum. […] Anarhay’da gecirdiğim son bir bucuk yılda oğlumun ve karımın ozlemine dayanamaz olmuştum. Geceleri gozume uyku girmiyordu. Samet’in gulumseyişi, tombul bacakları ustunde duşecekmiş gibi duruşu gitmiyordu gozlerimin onunden. Hele o korpe bebek kokusu sanki icime sinmişti.”
Kırgız halkının yaşadığı sancılı surecleri ceşitli hayat hikÂyeleri uzerinden işleyen Aytmatov, bu romanında hızla gelişen teknolojinin halkın yaşamına yansıyan olumsuz etkilerine odaklanıyor. Okur, birbirini seven, talihsiz bir olay sonucu yolları ayrılan ve en sonunda garip bir tesadufle tekrar karşılaşan iki insanın parcalanmış hayatlarına tanık olurken, donemin geniş toplumsal manzarasına da ceşitli acılardan bakma imkÂnı yakalıyor.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Selvi Boylum Al Yazmalım Yazar: Cengiz Aytmatov Cevirmen: Mehmet Ozgul Yayınevi: Nora Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 14x20 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9789752473041