“Yuzyıllık Yalnızlık’ı yazmaya başladığımda, cocukluğumda beni etkilemiş olan her şeyi edebiyat aracılığıyla aktarabileceğim bir yol bulmak istiyordum. Cok kasvetli kocaman bir evde, toprak yiyen bir kız kardeş, geleceği sezen bir buyukanne ve mutlulukla cılgınlık arasında ayrım gozetmeyen, adları birornek bir yığın hısım akraba arasında gecen cocukluk gunlerimi sanatsal bir dille ardımda bırakmaktı amacım. Yuzyıllık Yalnızlık’ı iki yıldan daha kısa bir surede yazdım, ama yazı makinemin başına oturmadan once bu kitap hakkında duşunmek on beş-on altı yılımı aldı. Buyukannem, en acımasız şeyleri, kılını bile kıpırdatmadan, sanki yalnızca gorduğu olağan şeylermiş gibi anlatırdı bana. Anlattığı oykuleri bu kadar değerli kılan şeyin, onun duygusuz tavrı ve imgelerindeki zenginlik olduğunu kavradım. Yuzyıllık Yalnızlık’ı buyukannemin işte bu yontemini kullanarak yazdım. Bu romanı dikkat ve keyifle okuyan, hic şaşırmayan sıradan insanlar tanıdım. Şaşırmadılar, cunku ben onlara hayatlarında yeni olan bir şey anlatmamıştım, kitabımda gercekliğe dayanmayan tek cumle bulamazsınız.”
Gabriel García Márquez
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Yuzyıllık Yalnızlık-Mini Kitap Yazar: Gabriel Garcia Marquez Cevirmen: Seckin Selvi Yayınevi: Can Yayınları İlk Baskı Yılı: 2018 Dil: Turkce Barkod: 9789750737282
[h=5]Oduller[/h] Nobel Edebiyat Odulu