Bir şizofrendim artık. Yalanlar soyluyordum, hem sana hem de ona. Kendimi tanıyamaz olmuştum. Hangisi bendim? İcimdeki, o guzelliğiyle dunyayı elde etmeye kışkırtılmış, karanlık ve ilgi tutsağı kadın mıydım; yoksa uğruna hayatından vazgecmeye hazır olduğu aşkına mahkûm, ezilmiş, kapılarda bırakılmış, verdiği guven ve taşıdığı masumiyetle sana cazip gelmeyen o sevdalı kadın mı? İkisi de olmak istemiyordum. Ama ikisinden de vazgecemiyordum. Sanki biri olmazsa, diğeri yıkılacak gibiydi. Birbirinden nefret eden ve birbirinin varlığına tahammul edemeyen bu iki benlikle yalnız kaldığımda, cıldıracak gibi oluyor, ağır ağır ruhumu olduruyordum. Artık yalnız kalmak dayanılmaz olmuştu benim icin. Seni goremediğim zamanlar ona gidiyor, onu goremediğim zamanlar sana sığınıyordum. İcimdeki bu birbirine aykırı iki kadın, beni durmadan diplere cekiyordu...
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Şizofren Aşka Mektup Yazar: Cezmi Ersoz Yayınevi: Mona Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786052182703