“Anlayışıma gore bir universite, oğrencilerine dersler ve mufredat, diploma ve umit kadar avarelik hakkında bir gorgu, bir terbiye, bir zenginlik de vadetmelidir. Oğrencilerini mensup oldukları eğitim programından olduğu kadar, yonetmeyi bildikleri, bilgilerine oylum ve revnak kazandıracak bir avarelik gorgusunden de mezun etmelidir. Hemen biraz acalım: Şayet bir oğrenci eğitim cağlarında bu avarelik gorgusunu edinmemişse, vaktini ziyan etme alışkanlığını edinmiş demektir. Biraz garip kacıyor farkındayım ama şunu demek istiyorum: İstikameti, siyaseti ve kendine donuk bir bilinci olan avarelik, vakti boşa harcamaktan alıkoyan bir şeydir.
Avarelik Gorgusu’nde Ahmet Murat, Kudus’ten Mekke’ye, Karaman’dan Kahire’ye, İstanbul’a keşif ve gozlemlerle dolu bir yolculuğa cağırıyor okurunu. Zihin acıcı tekliflerle dolu bu bereketli yolculuk; sadece avarelik gorgusune değil, aynı zamanda bakış gorgusune de ihtiyacımız olduğunu hatırlatıyor bize.
“Yeryuzunde şairane mûkim” bir kalemin eseri bu denemeler; zamana, eşyaya, mekÂna ve nihayet kendi icimize nasıl bakmalıyız sorusuna dair esaslı cevapları iceriyor.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Avarelik Gorgusu Yazar: Ahmet Murat Yayınevi: Ketebe Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 144 Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786257014519