“İctenlik oğretilmez. Ne yaşamda, ne sanatta. Okulu yoktur. Ne isem o oldum.

...

Yaşadığım, guzellikleriyle, acılarıyla, aşklarıyla, olumleriyle, başkaldırışım ve baş eğmelerimle, umutlarım ve umutsuzluklarımla yaşadığım, benim olan dunyayı yansıtmak istedim yapıtlarımda.

...

Ama en cok, tum bunları kucaklayan ve adına hayat dediğimiz olaydan, seruvenden etkilendim. Ve aşktan. Ve sevgiden. Aşkla yaşadım. Olumler bile olduremedi bu bendeki aşkı. Ve coşkuyla, aşkla, sevgiyle yarattım ne yarattımsa.”

Aliye Berger

“Aliye Berger, insan kılığında bir kelebekti. Girdiği, gezdiği, gorduğu her yerde, gullerden gullere, guzelliklerden guzelliklere konarak dolaşırdı. Gormek yetmezdi ona; iyiyi ve guzeli ozumseyerek ruhuna sindirirdi. Bununla yetinmez, sonra zarif ve narin cizgilerle, buyuleyici renklerle yeniden yaratırdı onları. Kelebekler kadar masumdu her yaratısı... Aliye Berger gozu, gonlu, ruhu okşardı. Cana can katardı, kelebekler gibi.”

Talat Halman

“Hayatımda Aliye Berger kadar hem snob hem de aynı anda bohem olan başka biriyle daha tanışmadım.”

Gulriz Sururi

“Aliye Teyzem’i bir kelime ile anlatmak istesem hic duşunmeden “eksantrik” derdim. Alyoşa kimselere benzemezdi. Gucum olsaydı, sahnelere boylesi guzel bir oyunda Aliye’yi oynayarak donmek isterdim.”

Şirin Devrim

Sayfa Sayısı: 142

Baskı Yılı: 2011

Dili: Turkce
Yayınevi: İmge Kitabevi
Kitap Adı: Alyoşa - Aliye Berger'in Oykusu Yazar: Hayati Citaklar Yayınevi: İmge Kitabevi İlk Baskı Yılı: 2011 Dil: Turkce Barkod: 9789755336831