“Yerdeydim ve avuclarım kızgın komur parcalarını tutmuşum gibi yanıyordu. Sağ yanıma gelen şutu hÂl nasıl olduğunu anlayamadığım bir refleksle kurtarmıştım. O an Lefter’in sozu duyuldu: ‘Tamam, bulduk! Kaleye Sunay gececek.’” Lefter’in şutunu kurtardığında henuz 10 yaşındadır Sunay Akın. Kaleci kazağını cıkarıp kalemi eline aldıktan sonra bu kez kaleci oykuleri biriktirmeye koyulur. Kimler kimler girer bu oykulere... Nobel’li bilimcimiz Aziz Sancar; Berlin kaplanı Turgay Şener ve onun jubile macına katılan unlu Rus kaleci Lev Yaşin; antrenmanlara komur işcilerinin Zonguldak'tan gonderdiği madenci eldivenleriyle cıkan Şenol Guneş; Yaşar Kemal’e İstanbul’daki ilk evinin kapısını acan Abidin Dino’nun yeğeni kaleci Sabri Dino; duğun davetiyesinde gelinin attığı şutu karşılayan damat Yılmaz Vural; en renkli kalecilerimizden Varol Urkmez ve ona elini uzatan Baba Hakkı, NÂzım Hikmet’in şiirindeki kaleci; Albert Camus; Pavarotti ve daha niceleri giyer bu formayı. Hep 1 numarayı taşırlar sırtlarında…
(Tanıtım Bulteninden)
Editor : Rûken Kızıler
Kitap Adı: Kalede 1 Başına Yazar: Sunay Akın Yayınevi: İş Bankası Kultur Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786052956588