Erendiz Atasu'nun 1990 ve 1998 yıllarında ayrı ayrı yayımlanan Onunla Guzeldim ve Ucu adlı iki oyku kitabını tek bir kitapta toplayan bu secki, Atasu edebiyatının yapıtaşlarından biridir. Feminist bir yazar olan Atasu, bu oykulerde kendi yaşamından da izler taşıyan "kadınlığı", "yalnızlığı" ve toplum icinde "kadın olma" hallerini yalın bir şekilde irdeler. Mitolojiden bu yana değişen ve donuşen, toplumsal koşullara başkaldıran, ozgurluğu icin savaşım veren kadınların, topraktan ve doğa anadan nasıl guc aldıkları okura bir masal, bir destan gibi sunuluyor.

"Aklının denetiminden cıkmış govdesini duyumsamak cocuksu bir neşeyle dolduruyordu kadını. Artık hicbir şeyin onemi yoktu.Ne melankolik ve durgun Kuzey'in, ne guzel ama iğrenc Akdeniz'in, ne soluk benizli muzisyen delikanlının, ne sağlıklı ve kucuk kafalı gondolcunun. Yaşıyordu, kendisiydi, temel varlığıyla, govdesiyle aynıydı."
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 296

Baskı Yılı: 2015

Dili: Turkce
Yayınevi: Can Yayınları
Kitap Adı: Onunla Guzeldim - Ucu Yazar: Erendiz Atasu Yayınevi: Can Yayınları İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9789750726262

[h=5]Oduller[/h] Yunus Nadi Odulleri