Susan Sontag kendisine meme kanseri teşhisi konduğunda, hastalıkla baş edebilmek icin coğu kez hastalık hakkındaki gercekleri saptıran ve hastayı izole eden bir mit oluşturulduğunu fark etti. Newsweek dergisinin "Cağımızın en ozgurleştirici kitaplarından biri" olarak tanımladığı bu kitapta Sontag, hastalıkları bu mitlerden arındırıp yuzyıllar boyunca kulturleri etkileyen gercek onemini ortaya koydu. Bu yaklaşımını şoyle belirliyor:

"Ortacağlardan beri frengi ve veba, 19. yuzyılda tuberkuloz, 20. yuzyılda kanser, sonra AIDS. Anlaşılan toplumların, tarihin her doneminde, 'kotuluk'le ozdeşleştirmek istedikleri ve sucu onun 'kurbanları'na yıkacakları bir hastalığa ihtiyacları mutlaka oluyor. Beni Metafor Olarak Hastalık kitabımı yazmaya goturen etken de, kanserli hastaların nasıl damgalandığını keşfetmem oldu. Hastalıklar ve onların tedavilerine ya­kıştırılan metaforların hepsi, eşit derecede iğrenc ve tahrif edici değildir. Benim yok edilip silindiğini gormeyi en cok (AIDS'in ortaya cıkışından beri daha da cok) istediğim metafor, askerî metaforlardır."
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 192

Baskı Yılı: 2015

Dili: Turkce
Yayınevi: Can Yayınları
Kitap Adı: Metafor Olarak Hastalık - Aids ve Metaforları Yazar: Susan Sontag Cevirmen: Osman Akınhay Yayınevi: Can Yayınları İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9789750726354