Keşke kalksaymışım. O zaman babam carşaftaki kanı gorup, “Batırmış yatağı, al şu kızı buradan,” diyemezdi. Donumdaki kana baka baka oyle ağladım ki, annem sabah sabah “Anırma,” diyerek bir tokat attı. Bir daha onun kıllı suratına bakarsam ne olayım. Ablam da yanıma gelip, “Ağlama salak ben de hastalandım, artık her ay hastalanacaksın,” dedi. “Ben hasta değilim yalan soyluyorsun,” deyince; “Tabii sen kralicesin, kraliceler hastalanmaz, kıcımın kralicesi,” dedi. Pis pis guldu gitti.
Bitirgen bir buyume hikÂyesi. Kucuk bir kız cocuğu, ergenlik arifesinde neler yaşadığını anlatıyor. Nasıl aklettiğini, nasıl dayak yediğini, nasıl direndiğini, kufrettiğini, kabullenmediğini, anlamaya calıştığını mırıldanıyor. Şututyen dumutyen daladami bulutyen diyor Hokucuk’a. Bulent abiyi, Mujde ablayı, Fırat Bey’i, anarşitleri, opuşurken gozlerini kapatanları, akşam evde yemeği hazır isteyenleri kim hikÂyeleştirebilir ki zaten... Figen Şakacı, Pala Hayriye’nin evveliyatını resmediyor, Bitirgen’le hikÂyenin başına donuyor.
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 99
Baskı Yılı: 2014
Dili: Turkce
Yayınevi: İletişim Yayıncılık
Kitap Adı: Bitirgen Yazar: Figen Şakacı Yayınevi: İletişim Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2014 Dil: Turkce Barkod: 9789750515644