“H. G. Wells bana yonelmem gereken yolu gosterdi, ben de oraya gittim.”
-Ray Bradbury-
“Yazdıklarının, turumuzun ortak hafızasına kazınacağını, yazarının ununun ya da kullandığı dilin yok oluşunun otesine gececeğini duşunuyorum.”
-Jorge Luis Borges-
“Derin hayranlık beslediğim yazarlardan birisi de H. G. Wells’tir.”
-Vladimir Nabokov-
Ursula K. Le Guin’in, “Onun yazdıkları edebiyatımızdaki belli başlı, hÂl keşfetmeye devam ettiğimiz efsanevi eğilimleri belirledi,” diye bahsettiği Herbert George Wells, kaleme aldığı eserlerde ya bir turun ilk orneğini verdi ya da bazı gelenekleri alaşağı ederek ondan sonra gelecek yazarların da besleneceği ihtimaller yaratmayı başardı. Korler Ulkesi ve Diğer Karanlık Oykuler, H. G. Wells edebiyatının karanlık, tuhaf, sinir bozucu topraklarında dolaşan bir acayiplikler koleksiyonu.
Korkutmayı beceremeyen hayaletler, calınan bedenini uzaktan izleyen ruhlar, nereye gitseniz peşinizi bırakmayan guveler, intikamını almadan rahat etmeyecekler, ruyalarında bambaşka bir dunyanın kıyametine tanık olanlar, gormeyi unutanlar, unutmak isteyenler… H. G. Wells’e guvenin ve duvardaki kapıyı aralayın, diğer tarafta gozlerinizi ayıramayacağınız Âlemlerle karşılaşacaksınız.
Korlerin ulkesinde tek gozlu adam kral olur mu sahiden?

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Korler Ulkesi ve Diğer Karanlık Oykuler-Karanlık Kitaplık Yazar: Herbert George Wells Cevirmen: Doğa Ozışık Yayınevi: İthaki Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 264 Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786057762917