Seher’deki hikÂyeler, heveskÂr işi değil insana ve yaşama duyulan derin sevginin ince bir mizahla harmanladığı has yazar işi metinler. Karşımızda, tutsaklık gunlerinde vakit doldurmak icin yazan biri değil, bugune kadar ortaya cıkmamış, okura ulaşmamış bir edebiyatcı var.

Demirtaş’ın hikÂyelerini okuyunca, keşke halkına, ulkesine, dunyaya karşı duyduğu sorumluluk ağır basmasaydı da yazar olsaydı diye hayıflandım. Sonra, edebiyat-sanat damarımın bencilliğinden utandım: o zaman, edebiyat bir yazar kazanacak ama Turkiye Demirtaş kalibresinde bir siyasetciden, geleceğin onemli bir liderinden, barış ve ozgurluk umudundan yoksun kalacaktı.

- Oya Baydar -

Siyaset ve sanat disiplinleri birbirine benzemez. Siyaset; doğru zamanda siyasi acıdan doğru olanı soylemek ve gercek duşunceleri saklamak ilkesine sahipken, sanatcı deyim yerindeyse yureğini kazıyarak en gizli duygularını, en buyuk kitleyle paylaşmaya koşullanmıştır. Bu acıdan Selahattin Demirtaş’ın değerli oykulerini ozel bir yere koymamız gerekir diye duşunuyorum. Acılar karşısında duyarlı bir yureğin cığlığını yansıtan bu oykuler, siyasetten cok daha derin bir insani damara dokunuyor.

Kitabın ozenli ve akıcı bir Turkceyle yazılmış olması, hem estetik hem de toplumsal acıdan ayrıca ovguye değer. Bu ulkedeki herkesi birleştirecek olan ortak payda sanatın buyulu yaratıcılığında gizli. Cunku sanat, vicdanın dilidir. Selahattin Demirtaş da bu dili konuşuyor.

- Zulfu Livaneli -

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Seher Yazar: Selahattin Demirtaş Yayınevi: Dipnot Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 12,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 4. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786052318003