"Sadece icimde susmak istemeyen bir ses olduğu icin yazıyorum."
-Sylvia Plath-
"Benim hayatımın amacı ne ve onunla ne halt edeceğim? Bilmiyorum ve korkuyorum. Asla istediğim butun kitapları okuyamayacağım; olmak istediğim butun insanlar olamayacağım ve yaşamak istediğim butun hayatları yaşayamayacağım. Kendimi istediğim butun becerileri edinecek kadar eğitemeyeceğim. Bunları neden istiyorum? Hayatımda mumkun olan zihinsel ve fiziksel tecrubelerin tum renklerini, tonlarını ve ceşitlerini tatmak ve hissetmek istiyorum. Ve korkunc derecede sınırlıyım… Uğrunda yaşayacağım cok şey var, yine de anlaşılması mumkun olmayacak kadar hasta ve uzgunum."
Sadece otuz yıl yaşadı Sylvia Plath ve bu otuz yıla fırtınalı bir hayat ve unutulmaz eserler sığdırdı. 1963 yılında hayatına kendi eliyle son vermesinden sonra eşi Ted Hughes'un buyuk kısmını sansurleyerek ilk kez yayımlattığı Gunlukler, yıllar sonra ozgun haliyle yayımlanmıştı. Elinizdeki kitap da bu ikinci versiyonun tamamına yakın kısmını iceriyor. Plath'ın hayatının son on iki yılını kapsayan gunlukleri onun ozelindeki ve edebi alandaki mucadelelerini veriyor ve okura onu tanımak icin geniş pencereler acıyor. Gunlukler, bu ozgun yazarı tanımak ve yapıtlarını daha iyi anlamak isteyenler icin eşsiz bir başvuru kaynağı, hayranları icin vazgecilmez bir başucu kitabı.
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 460
Baskı Yılı: 2016
Dili: Turkce
Yayınevi: Kırmızı Kedi
Kitap Adı: Gunlukler - Bir Edebiyat Olayı Yazar: Sylvia Plath Cevirmen: Merve Sevtap Ilgın Yayınevi: Kırmızı Kedi İlk Baskı Yılı: 2014 Dil: Turkce Barkod: 9786059908405