Hikayemiz namusumuzdur… Golgen hep yanımda olacak... Herkesin gizli bir şarkısı vardır, omrunce icinde taşır, bazen oyle derine gomer ki zamanla kendi de unutur onu. Ta ki aynı şarkıyla sarhoş olan biriyle rastlaşana kadar. Biz aynı şarkıyla kederlenmiş, ağlamışız bir zaman. Sana o yuzden inandım. Biliyorum, başka bir zamanda soylenmiş -soylenecek ya da soylenmekte olan- şarkıyla, birbirini tanımadan birlikte dans eden insanlarız. Yuzunu goremiyorum, gozlerim gozlerine değmeden konuşuyorum, bunu hic sevmiyorum ama buraya kadar ulaştığına gore iyi biri olmalısın. Neden seninle hikÂyemi paylaşmam gerektiğini bilmiyorum ama istediğini yapacak, hatırlayabildiğim her şeyi anlatacağım şimdi. Anlamak icin acele etme. Bazı şeyleri anlamadan da severiz ya. İnsanları mesela... Aşk başka ne ki?

İstanbul semalarında iki minare arasına gerilmiş ipte yuruyen bir cocuk ve bir maymun... İki can dostu... Oradan şehri seyrediyorlar... Aşkı, gunahı, olumu boynuna kolye gibi asmış İstanbul'u... Şehrin hikÂyesi bir zaman sonra onların hikÂyesi olacak cunku... Edebiyatımızın en guclu seslerinden olan İsmail Guzelsoy Golge ile yazarlık seruveninde doruğa ulaşıyor... Aşk var bu romanda. Şefkat var. Olumsuzluk peşinde gizemli bir cemiyet. Ruyaların dilini cozmeye calışan insanlar. Ve olumun bile sona erdiremediği bir dostluk...
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 296

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: Doğan Kitap
Kitap Adı: Golge Yazar: İsmail Guzelsoy Yayınevi: Doğan Kitap İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786050936698