“Yazacağım anıların bu konuda yaşanan eksikliği gideremeyeceğini biliyorum. Yine de bir katkı, tarihin uzerine duşen kucuk bir not olur duşuncesiyle boyle bir calışmanın icine girdim. Bakalım sozcukler bizi nereye goturecek, yaşadığımız hikÂyelerin icinde nasıl bir gezintiye cıkartacak.”
Rasim Oztaş

“Bazen biri… Kim diyordu hatırlamaya calışıyorum. Ha, Zeynel Metin ‘Huseyin İnan geldi’ diyordu, hemen herkes toparlanıyordu. Huseyin İnan’da kısaydı, ama liderdi… Deryaydı… Hepsi birbirinden değerliydi.”
Huseyin Şimşek

“İnsanın kendisini bir yere ait hissetmesini, bir kulturun parcası olmasını, bir toplulukla aynı duyguları paylaşmasını fazlaca onemsemek, bireyselliğin bu kadar kutsandığı bir cağda garip gelebilir, ama toplumsallığı olmayan bireyin, kapitalizmin amansız carkları arasında varlık gostermesi neredeyse mucizedir. Koyumuzun 300-400 yıllık kesintisiz bir yaşam alanı olması da bir mucizedir ve bu mucizenin sırrı da toplumsal birlik ve duzeninde gizlidir. Bunu korumalıyız ki mucize devam etsin.”
Gultan Kışanak

“Elazığ’a yonelik anlatacağım cok şey var. Onlarla dostlukların, yol arkadaşlığının en guzelini yaşadım. Direnişin olduğu her yerde bunlar yaşanır.”
Yaşathak Aslan

“Bugun esas tartışılması gereken, cezaevlerinde kimin daha cok ağır işkenceler gorduğu değil, butun işkencelere rağmen zulme karşı kimin daha cok direniş gosterip teslim olmadığıdır. Elazığ bu anlamıyla, baskı ve işkencelere karşı direnişleriyle, askeri hicbir kural ve yaptırımı tanımamasıyla, cuntacıların devrimci tutsakları teslim alma politikalarını boşa cıkarmasıyla ornek alınması gereken bir hapishanedir.”
Fethi Ozun

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Elde Kalanlar Yazar: Rasim Oztaş Yayınevi: Vivo Yayınevi Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786058190658