“Wolfe’tan cok şey oğrendim. Muazzam bir yazar, yazdığımız turde eserler veren sanatcılar arasında en iyilerinden. Yeni Guneş Kitabı da tum zamanların en onemli bilimsel fantazi epiklerinden.” –George R. R. Martin
“Gectiğimiz yuzyılın en iyi bilimkurgu romanı.” –Neil Gaiman
Nebula En İyi Roman Odulu
Locus En İyi Fantazi Romanı Odulu
“Kalibimizin Dişina Cikamamamiz, HÂl YegÂne Affedİlmez Gunahimizdir.”
Bilimkurgunun Melville’i olarak bilinen Gene Wolfe, spekulatif edebiyatın sınırlarını zorlayan, fantaziden bilim ve bilimden de fantazi cıkarmayı başaran, turun her alanında eşit muazzamlıkta eserler veren ender yazarlardan biri. Wolfe’un dilin ve turun imkÂnlarını sonuna kadar kullandığı, bilimkurgunun Ulysess’i olarak da anılan Yeni Guneş Kitabı’nın ikinci cildi Uzlaştırıcının Pencesi de en az ilki kadar esrarengiz.
Gunumuzden yuz binlerce yıl sonrası. Ancak oyle bir gelecek ki gecmişten farkı yok. Bugune ait kultur ve olaylar artık bir anı bile değil. Gezegen, beklenmedik ve gizemli bicimlerde değişimler gecirmiş. Guneş’in omrunun sonu gelmiş, sonmekte.
İşkenceci Severian’ın, surgun edildiği Thrax şehrine yolculuğu devam ediyor. Severian’ın yanında, kadim bir nesne de var artık. Kimi zaman iyileştiren, kimi zaman sadece cılız bir ışık yayan Pence.
Severian kılıcı Terminus Est kadar keskin bir cizginin uzerinde kaderini anlamaya calışırken, sadakatini isteyen kuvvetlerin arasından is karası peleriniyle gecip gidecek. Onune maymunsu canlılar cıkacak, sonunda bir başkasının hatıralarını tukettiği bir ayine katılacak ve başka Âlemleri gosteren bir kitap konacak onune. Guneş elbet bir gun olecek. Ve Yeni Guneş elbet bir gun doğacak.
Uzlaştırıcının Pencesi, acığa cıkardığı kadar saklayan ışığın kitabı.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Uzlaştırıcının Pencesi Yazar: Gene Wolfe Yayınevi: İthaki Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 304 Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786257913089