"Benim şiirlerim, buluşma noktalarıdır. Bu şiirlerin amacı, gundelik dilin ve yaklaşımların gercekliğin değişik yanları arasında kuramadığı bağlantıyı bir anda kurmaktır. Bir manzaranın carpıcı ozellikleriyle onemsiz ayrıntıları arasında bağlar vardır; değişik kulturler ve insanlar da bir sanat yapıtında bir araya gelebilir; doğayla endustri arasında da bir bağlantı kurulabilir. İlk bakışta bir catışma gibi gorunen bir olgu bir uzlaşmaya da donuşebilir. Gundelik dil ve alışılmış yaklaşımlar dunyayla ilgili sorunların ele alınmasında, belirgin ve somut amaclara ulaşmada gerekli olabilir. Ama hayatın bazı onemli anlarında bu dilin ve yaklaşımların yetersiz olduğunu deneyimlerimizden biliyoruz. Bu yuzden, yalnız dilin ve anlaşma yontemlerinin egemen olmasına izin verirsek, bir iletişim bunalımıyla karşı karşıya gelebiliriz. Ben şiiri boyle bir tehlikeye karşı bir direniş gucu olarak goruyorum. Şiir, etkin uzlaşma aracıdır; bizi uyuşukluğa değil, uyanıklığa yoneltmeyi amaclar."

Gomleğinin icine doluyor yumuşak, serin bir ruzgÂr, kalbini arıyor.
Elma ağaclarıyla kiraz ağacları sessizce guluyorlar Suleyman'a.
Benim tunelimde cicek acıyorlar. Ve unutmak icin değil, hatırlamak icin gerekli onlar bana.

Sayfa Sayısı: 120

Baskı Yılı: 2012

Dili: Turkce
Yayınevi: Can Yayınları
Kitap Adı: Ateş Karalamaları Yazar: Tomas Transtromer Cevirmen: Cevat Capan Yayınevi: Can Yayınları İlk Baskı Yılı: 2012 Dil: Turkce Barkod: 9789750714832

[h=5]Oduller[/h] Nobel Edebiyat Odulu