Kendi icime donduğumde ise başka bir dunya buluyorum! Yine tasvir ve canlı bir gucten cok, onsezi ve belli belirsiz bir arzuyu icinde barındıran bir dunya bu. İşte o zamanlar her şey bilincaltımda dalgalanma yaşıyor ve sonra ruya goruyormuşum gibi dunyaya bakıp gulumsuyorum.
Edebiyat tarihinin en buyuk yazarlarından biri olan Goethe, yaşadığı tutkulu aşktan esinlenerek yazdığı Genc Werther'in Acıları ile hemen hemen butun Alman gencliğini etkilemişti. Yazıldığı donemde kendi ulkesinde yankı uyandıran bu eser yıllar icinde dunya edebiyatının en onemli klasikleri arasında yerini aldı.
Mektup-roman tarzında yazılan eserin baş kahramanı Werther, genc bir ressamdır ve yaşadığı umutsuz aşktan dolayı cektiği acıları arkadaşı Wilhelm'e anlatmak icin bu mektupları kaleme alır.
Goethe, aşkı ve aşkın getirdiği ıstırabı oyle akıcı bir dille anlatıyor ki onun yaşama ve olume karşı tutkulu bakışı okuyucuyu derinden etkiliyor.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Genc Werther’in Acıları - Zamansız Eserler 14 Yazar: Johann Wolfgang Von Goethe Cevirmen: Yuksel Pazarkaya Yayınevi: The Roman Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 136 Ebat: 11,5 x 18 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786058024892