“Ben, birinci el olarak edebiyat tarihine vesikalar bırakmak arzusuyla ancak gozlerimle gorduklerimi, kulaklarımla işittiklerimi gerceklere sadık kalarak yazıyorum. NÂzım’ın kişiliğinde evvelce de belirttiğim gibi hem siyaset hem şairlik vardır. Bunlar birbirlerinden pek ayrılmazsa da bu kitapta elbette ki şairlik niteliğini ozellikle belirtip siyaset yeteneğini golgede bıraktım. İncelemeyi şairlik acısından yuruttum. (…) Benim bu kitabımda, yaşadığım devirdeki gizli ve acık, sosyalist ve komunist faaliyetleri konu dışı bırakılmıştır. Ya da NÂzım’ın şair kişiliğini belirtmek icin gerektiği kadarı ele alınmıştır.”
Turk şiirinin “dunyaca” unlu şairi NÂzım Hikmet’i; onunla aynı okul sıralarında okuyup aynı maceralara atılan, Milli Mucadele doneminde birlikte once Anadolu’ya oradan Sovyetlere gecen, sefayı da cefayı da (ama en cok cefayı) beraber ceken, hatta gerektiğinde şairi sırtında taşıyan “yoldaşı” VÂl Nureddin anlatıyor.
Sonrasında yazılan butun kitaplara “kaynak” olan ve herkesin onemini teslim ettiği Bu Dunyadan NÂzım Gecti’de VÂ-Nû, cocukluğundan mahpusluğuna, birinci elden tanıklıklarla NÂzım’ın tum yonleriyle ve derinlemesine portresini ciziyor.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Bu Dunyadan Nazım Gecti Yazar: VÂl Nureddin V - Nû Yayınevi: Kırmızı Kedi Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786052983331