Giysileri yığınlara ayırdım. Erkeklerin kıyafetleri sağa. Kadın elbiseleri, etekler ve bluzlar sola. Ceketler sağda ayrı bir yere. Cocuk giysileri, arkamda. En guzeli cocukların giysilerine dokunmaktı. Lekeli ve kenarları aşınmış. Bazen bir yama ya da kucuk bir cep ve esnediği icin şekli bozulmuş başka bir cep, bazen parlak iplikle işlenmiş bir nakış, bir cicek. Kelebek. Palyaco. Ah. Giysilerde duzenli bir ev kokusu vardı. Sabun ve naftalin kokusu. Elbiseler arasında annemin onluğunu buldum. Buyuk cepli mavi bir onluk. Titreyen parmakları cebe sokuyorum. Ne aradığımı bilmiyorum, ama hicbir şey bulamadım. Onluk krep ve sosis kokuyordu. Ağzım sulandı. Onluğu almak, gomleğimin altına saklamak istedim. Arkamda duran ve gozunu ustumden ayırmadan calışma tempomu izleyen uzun boylu SS adam yuzunden cesaret edemedim.
“Malka Adler’in yazdığı gibi yazmak buyuk cesaret ister: yumuşatmadan, suslemeden, hayal gucune yer bırakmadan.”
Yehudit Rotem, Haaretz-International New York Times
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Auschwitz'de İki Kardeş Yazar: Malka Adler Cevirmen: Suat Kemal Angı Yayınevi: Dost Kitabevi Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 335 Ebat: 15 x 23 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9789752986268