"Bir şey sunulmuştu bana, bir hediye, bir meyve. Ama ben o meyveden tadamadım, gok erik gibi kaldı avcumda dunya. Şimdi ben uykusuzum, yalınayağım, kendimle meşgulum. Kapımın onunde boş peynir tenekeleri, yağmur suyu biriktiriyorum. Kendi kendime, sanatcı tecrube edinemeyen insandır, diyorum, bu dunyada hicbir tecrubesi olmayan insandır ama şimdi sen karala bunun ustunu, yırt sen bunu, olmadı cunku, olmadı işte. Nafile." Bir intiharın cevresinde, insanlar... O kızın intiharıyla birbirlerine yaklaşan... Kendi iclerine ve gecmişe dalan... Onu kaybetmenin acısıyla başka sevdiklerine eğilen... Nasıl da muhimdir aşk sakarlıkları, sevgi ihmalleri; nasıl hayat kurtarır eşin-dostun bakım, onarımı... Barış Bıcakcı'dan, yine usul usul edebiyat. "Barış Bıcakcı'nın dingin, gosterişsiz, suskusundan guc alan oykulerinin son zamanlarda okuduğum en guzel oykuler arasında olduğunu soyleyebilirim. Ne anlattığı sanki onemli değilmiş, ama anlatım bicimi ve diliyle de sıradanmış gibi gorunuyorsa size, okuma alışkanlıklarınızı adam akıllı gozden gecirmeniz gerekir." Semih Gumuş

Sayfa Sayısı: 136

Baskı Yılı: 2008

Dili: Turkce
Yayınevi: İletişim Yayıncılık
Kitap Adı: Bir Sure Yere Paralel Gittikten Sonra Yazar: Barış Bıcakcı Yayınevi: İletişim Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2008 Dil: Turkce Barkod: 9789750505850